&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Župan MOL in direktor Semenarne Ljubljana posadila lipo

V četrtek, 24. 11. smo na PST ob Koseškem bajerju, v Ljubljani, simbolično zaključili praznovanje 110. obletnice Semenarne in tako odprli pot naproti novim zgodbam. Semenarna Ljubljana je Mestni občini Ljubljana podarila 110 lip za uspešnih 110 let poslovanja.

Zakaj lipa? Lipa že od nekdaj velja za simbol slovenstva in že od nekdaj jo radi sadimo ob posebnih priložnostih. Lipa je tudi medovita, kar ji daje še dodatno vrednost; privabljala bo čebele in tako bo Ljubljana še prijaznejša do narave.

Na svečanem dogodku se nam je pridružila tudi predsednica društva Zeleni prstan in nekdanja županja Ljubljane ter častna meščanka naše prestolnice, Nuša Kerševan. Društvo Zeleni prstan skrbi za obnovo PST in v zahvalo za našo gesto in počastitev naše 110. obletnice, so Semenarni Ljubljana podelili Spominsko listino ob posaditvi prve lipe.

Častni govornik je bil župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković. Pohvalil je našo idejo o zasaditvi 110 lip in željo po ohranjanju narave.

 

Lipa, ki je bila del slavnostnega zaključka ob praznovanju obletnice, stoji na poti Spominov in tovarištva (PST) ob Koseškem bajerju. Poleg nje stoji spominska plošča, ki bo za vedno pripovedovala našo zgodbo. Če boste kdaj v tem koncu Ljubljane, bodite pozorni, zagotovo je ne boste zgrešili.

Pojdi nazaj