&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Za lepo okrasno trato

PIKA PLUS – travna mešanica s počasi delujočim gnojilom

Jesen je najbolj primeren čas za setev okrasne trate. Jeseni pleveli manj intenzivno rastejo in trava oblikuje močne korenine. V tem času se učinkovito lotimo tudi dosejavanja praznih mest oziroma obnove poškodovane trate.

Običajno je trata na istem delu vrta mnogo let, zato je pomembno, da že na začetku izberemo pravo mešanico. Izbira okrasnih travnih mešanic je velika. Pred nakupom je potrebno natančno opredeliti namen površine, ki jo zasajamo (okrasni vrt, športna površina, cvetoč travnik itd.) in lego (sončna, senčna).

V Semenarni Ljubljana si na podlagi več desetletnih raziskovanj in izkušenj prizadevamo, da uporabnikom naših travnih mešanic zagotovimo najboljši uspeh. S kombinacijo različnih trav smo pripravili mešanice, ki se med seboj razlikujejo glede na rastne razmere in namen uporabe:

Mešanice za športne in parkovne površine:
BLED, TIVOLI, OAZA, NOBLESSE, OPATIJA

Mešanice za posebne rastne razmere:
MEDITERAN, OSOJA

Mešanice za dosejavanje:
PIKA, PIKA PLUS

S trato nazaj k naravi:
ROŽNIK, MEŠANICA TRAVNIŠKIH ALI POLETNIH CVETLIC, RUSTICA, DIHONDRA

Za obnovo poškodovane ali razredčene trate je najbolj primerna travna mešanica PIKA PLUS. Je specialna travna mešanica obloženega semena in počasi delujočega kompleksnega gnojila. Z enostavno uporabo pomladimo obstoječo travno rušo. Mešanico uporabljamo tako, da sejemo povprek, kajti s setvijo sočasno tudi gnojimo. Sejemo lahko ročno. Semena ni treba vdelati v tla.

Pri setvi nove ali obnovi obstoječe trate je pomembna tudi ustrezna priprava tal. Nasveti za pravilno setev in nego so natančno opisani v zloženki »Setev in nega okrasne trate«.

Pojdi nazaj