&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Utrinki s Semenarninega razstavnega prostora na Agri

Letošnje leto je Semenarna Ljubljana v svoj velik in barvit razstavni prostor vdihnila pridih tradicije in domačnosti, saj je dala velik poudarek predstavitvi številnih slovenskih avtohtonih in udomačenih sort vrtnin. Z žlahtnjenjem in razvojem Semenarna skrbi za njihov obstoj ter sortnost in nenazadnje tako veliko prispeva k ohranjanju slovenske kulturne dediščine.  Semenarnin razstavni prostor so si z zanimanjem ogledali tudi predsednik države dr. Danilo Türk, njegova žena gospa Barbara Miklič Türk, minister za kmetijstvo Franc Bogovič in direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Semenarnin razstavni prostor so si z zanimanjem ogledali tudi predsednik države dr. Danilo Türk, njegova žena gospa Barbara Miklič Türk, minister za kmetijstvo Franc Bogovič in direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Slovenske avtohtone in udomačene sorte

Predsednik države dr. Danilo Türk z ženo in predsednik uprave Semenarne Ljubljana Borut Mavsar na razstavnem prostoru sejma AGRA Obiskovalci Agre so bili med prvimi v Sloveniji, ki so že lahko kupili letošnji - na Semenarninem Selekcijsko poskusnem centru na Ptuju pridelan - česen Ptujski jesenski.
Na sejmu so obiskovalci dobili nov katalog ozimnih žit za jesen 2012. Letošnja pomembna novost so profesionalna semena hibridov za vrtičkarje.
Na sejmu so obiskovalci dobili nov katalog ozimnih žit za jesen 2012.

Letošnja pomembna novost so profesionalna semena hibridov za vrtičkarje.

Obiskovalce so navdušila tudi nova gnojila Smart.  

Obiskovalce so navdušila tudi nova gnojila Smart.

 

 

Pojdi nazaj