&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Semenarna Ljubljana uspešno prodrla na področje Črne gore

5.4.2005, je Semenarna Ljubljana skupaj s črnogorskim podjetjem VELETEX odprla prvi vrtni center v Črni gori, 6 km izven središča Podgorice (Cijevna bb).

Vrtni center ima skupno 2.000 m2 zunanjih in notranjih površin. Ponudba obsega široko paleto izdelkov vse za dom in vrt. Narejen je po konceptu vrtnih centrov, ki jih ima Semenarna Ljubljana v Sloveniji. Na otvoritvi vrtnega centra je bil prisoten direktor SEMENARNE Ljubljana, g. Anton Prašnikar, direktor podjetja VELETEX, g. Vlastimir Golubović in črnogorski minister za kmetijstvo, g. Milutin Simović, ki je hkrati tudi slavnostno otvoril vrtni center. Za zaključek sta črnogorski minister za kmetijstvo in direktor Semenarne Ljubljana skupaj posadila oljko kot simbol uspešnega medsebojnega sodelovanja in skupnega zavzemanja za naravno, zdravo življenje.

Vrtni center KALIA v Črni gori je še ena pridobitev franšiznih enot Semenarne Ljubljana. Soinvestitor projekta je črnogorsko podjetje VELETEX, ki se ukvarja z veleprodajo živil na območju Črne gore. Vložek Semenarne Ljubljana v investicijo zajema: prodajno blago (cca. 70%), oprema prodajnih prostorov in znanje ("know how"). Semenarna Ljubljana je na ta način pridobila ekskluzivnega partnerja za veleprodajo in maloprodajo v Črni gori.

Na otvoritvi se je zbralo preko 2000 ljudi, zanimanje je bilo veliko, kar se je kazalo po prodaji že prvi dan, saj so bili nekateri artikli dobesedno razgrabljeni.

Da je bila otvoritev priložnost tudi za navezavo veleprodajnih poslov kaže podatek, da so bili na otvoritvi prisotni predstavniki ministrstev, raznih agencij, direktorji malih in velikih podjetij, pa tudi župan mesta Podgorica.

Kot je povedal direktor podjetja Veletex, g. Vlastimir Golubović, ki je odgovoren za vrtni center in za sklepanje veleprodajnih poslov Semenarne Ljubljana za področje Črne gore, bo postala Podgorica glavni distributer za celotno Črno goro, od tam pa bodo prodajne poti potekale tudi v Albanijo.

Semenarna Ljubljana je s svojo maloprodajno mrežo poleg Slovenije, prisotna tako na Madžarskem, Hrvaškem, v Srbiji (tudi na Kosovem), v Bosni in Hercegovini, sedaj tudi v Črni gori. Na vseh omenjenih področjih pa potekajo tudi veleprodajni posli, ki se bodo po mnenju direktorja Semenarne Ljubljana še intenzivneje širili.

Valentina Škrabl, Semenarna Ljubljana, d.d

Pojdi nazaj