&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Semenarna Ljubljana se je predstavila na sejmu v Komendi

Komenda,  2. do 4. oktober 2009 – Semenarna Ljubljana je svojo ponudbo predstavila na jesenskem sejmu v Komendi. Sejem je usmerjen predvsem v kmetijsko mehanizacijo in dejavnosti, ki spremljajo to pomembno panogo; proizvajalci semen, sadik in zaščitnih sredstev.

Kmetijski minister, prof. dr. Milan Pogačnik, je v petek, 2. oktobra 2009, ob 11:30 uri odprl jesenski kmetijski sejem v Komendi.  Na sejmu je sodelovalo preko 300 razstavljalcev. Otvoritveni program so popestrili plesalci Društva narodnih noš Komenda, moški pevski zbor Komenda in godba na pihala iz Blance. V Domu kulture, v Komendi, so pripravili DAN KROMPIRJA. Predavatelji Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana in Kmetijskega inštituta Slovenije so obravnavali temo o prilagajanju integrirane poljedelske pridelave podnebnim spremembam s poudarkom na zgodnji pridelavi krompirja in na novostih pri pridelavi krompirja v svetu. 

Glavni poudarek predstavitve Semenarne Ljubljana je bil na prikazu sort semenskega krompirja.

Za Semenarno Ljubljana je jesenski čas še posebej aktualen za predstavitev široke ponudbe ozimnih žit, krmnih poljščin, oljne ogrščice, travnih mešanic in semenskega krompirja.

Del razstavnega prostora smo namenili predstavitvi razširjene in z novimi proizvodi podprte ponudbe blagovne znamke za vrt in dom Valentin.

Za strokovne nasvete in informacije so bili na voljo strokovnjaki s področja semenarstva.

Pojdi nazaj