&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Semenarna Ljubljana podprla 9. Svetovni festival praženega krompirja

Radeče, 5. September 2009 – Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi je tako kot vsako leto tudi letos skupaj s Kulturno turistično rekreacijskim centrom Radeče ter Turističnim društvom Radeče organiziralo največji letni dogodek za vse ljubitelje praženega krompirja – festival praženega krompirja. Izvedbo festivala je podprla tudi Semenarna Ljubljana. Prispevala je k posebni, festivalu posvečeni izdaji časopisa »Uradni list«.

Radeški festival je festival presežnikov, saj je sodelovalo preko 50 ekip pražilcev krompirja tako iz Slovenije kot tujine, ki so pražili krompir na več kot 70 različnih načinov. Preko 10.000 obiskovalcev pa je pojedlo več kot 3 tone praženega krompirja. Čeprav je bil poudarek na praženju krompirja in brezplačnih degustacijah za obiskovalce, so organizatorji pripravili pester celodneven program. Poleg slavnostne otvoritve festivala so pripravili uraden pozdrav praženemu krompirju, kulturno etnološki program, povorko z godbo in mažoretkami in zabavni program z ansamblom Zasavci, plesom, jedačo, pijačo ter pripravili številna presenečenja za obiskovalce.

Semenarna je prispevala je k posebni, festivalu posvečeni izdaji društvenega časopisa »Uradni list« in na stojnici Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi ponudila obiskovalcem kataloge semenskega krompirja, semenske vrečice špinače in motovilca in jih tako spodbujala k domači pridelavi zdrave hrane.

Udeleženci festivala so lahko na stojnicah Turističnega društva Radeče kupili keramično skodelico, v katero so jim pražilci ponudili krompir.

Pražilci so imeli ves čas festivala polne roke dela. Ko je bil pražen krompir nared, ga je bilo potrebno razdeliti obiskovalcem, ko pa ga je zmanjkalo, je bilo ptrebno ponovno pripraviti sestavine in jih spražiti.

Članica Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi je udeležencem ponujala Semenarnine kataloge semenskega krompirja in semenske vrečice špinače in motovilca.

Bilo je preko 10.000 udeležencevi festivala praženega krompirja.

Pojdi nazaj