&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Semenarna Ljubljana na sejmu AGRA 2009

Razstavni prostor Semenarne Ljubljana je ob odprtju sejma AGRA obiskal predsednik države dr. Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk.

Predsednik dr. Türk in soproga v pogovoru z direktorjem Semenarne Ljubljana Antonom Prašnikarjem, namestnikom direktorja Primožem Štuhcem in ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prof. dr. Milanom Pogačnikom

Predstavitev letošnje novosti z našega prodajnega programa
OBLOŽENO SEME

Semenarna Ljubljana predstavlja povsem novo generacijo semena za rastlinsko pridelavo. Strokovnjaki Semenarne Ljubljana so namreč v sodelovanju s tujimi partnerji pripravili novo obliko semena na slovenskem tržišču – obloženo seme, ki zagotavlja hitro in zanesljivo kalitev ter omogoča rastlinsko pridelavo tudi na površinah s slabšimi rastnimi razmerami.

Obloženo seme ima posebno sestavo. Vsako seme je obloženo s hranilno snovjo, ki je naravi prijazna in ne vsebuje kemikalij. Obloga varuje seme tako pred poškodbami kot boleznimi. Obloženo seme je težje, omogoča lažjo setev in hitrejši vznik, njegova prednost pa je tudi, da izboljšuje lastnosti tal in ne privablja ptičev.

Poleg obloženega semena pa je Semenarna Ljubljana na tržišče ponudila tudi posebno obloženo seme z absorberjem, ki je v obliki posebne snovi dodan obloženemu semenu in omogoča boljšo absorpcijo vlage iz okolice ter tako zagotavlja vznik.

V ponudbi obloženega semena Semenarna Ljubljana ponuja različne krmne poljščine in okrasne travne mešanice.

Popust v trgovinah Rodovita

 

Zabavni program

V nedeljo 30. avgusta je na razstavnem prostoru Semenarne Ljubljana obiskovalce zabaval igralec in imitator Marjan Šarec v vlogi Serpentinška in drugih znanih osebnosti.

V polurnem programu smo se nasmejali Ivanu Serpentinšku in nekaterim znanim osebnostim

Obiskovalci so do zadnjega kotička zapolnili ne le razstavni prostor Semenarne Ljubljana temveč celotno halo B

Pojdi nazaj