&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

SELEKCIJSKO POSKUSNI CENTER SEMENARNE LJUBLJANA NA PTUJU

V soboto, 29.6.2013, smo za širšo javnost odprli vrata največjega slovenskega vrta na Ptuju. Ljubiteljem narave, predvsem vrtičkarjem, smo predstavili posevke različnih zanimivih in posebnih vrtnin, cvetlic in zelišč, primernih za vsak vrt.

V Selekcijsko poskusnem centru posebno pozornost posvečamo gojenju avtohtonih in udomačenih sort vrtnin, katerih semena nato prodajamo v naših vrečkah. Semenarimo z 62 sortami vrtnin in poljščin in od tega je več kot polovica avtohtonih in tradicionalnih sort z več kot 60-letno tradicijo vzdrževalne selekcije, kar pomeni, da najboljše sorte ohranjamo žive z vsemi njihovimi lastnostmi in prednostmi. Izbiramo le najboljše , zdrave rastline, hkrati pa sorte še izboljšujemo, da so bolj odporne na podnebne spremembe.

Zanimanje ljudi za ogled vrta je bilo izjemno, med katerimi je bilo največ priložnostnih vrtičkarjev, ki so prisluhnili našim strokovnjakom, ki na 38 hektarih letno obdelajo tudi do 800 vzorčkov. Le-te pa imamo posajene v bolj atraktivni obliki in zato naš vrt imenujemo promocijski vrt, verjetno največji vrt v Sloveniji s tako pestro izbiro na enem mestu.

 

 

Pojdi nazaj