&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Rezultati nagradne igre “Izbiramo najlepši okrasni vrt”

Semenarna Ljubljana je skupaj s slovensko revijo Moj lepi vrt in enako revijo Moja lepa bašta v Srbiji organizirala odmevno nagradno igro “Izbiramo najlepši okrasni vrt”, v okviru katere je potekal natečaj zbiranja fotografij slovenskih in srbskih okrasnih vrtov.  Tako v Sloveniji kot v Srbiji je bila glavna pokroviteljica nagradne igre blagovna znamka VALENTIN s svojim širokim izborom izdelkov.

Zaključek nagradne igre v Sloveniji

Slovenci že po tradicji radi preživljamo prosti čas z urejanjem domačih vrtov,  blakonov in teras.  Da znamo biti pri tem zelo domiselni, kreativni, natančni in strokovni, kaže preko 300 fotografij,  prispelih v uredništvo revije Moj lepi vrt. Komisija, ki so jo stestavljali predstavniki Semenarne, ni imela lahkega dela, saj je morala izbrati 10 najboljšlih med številnimi fotografijami čudovito urejenih vrtov, teras in blakonov.

Nagrajenci in njihovi okrasni vrtovi

  1. Gabrijela Kermavner, Ljubljana – Šmartno
  2. družina Božičnik, Boštanj
  3. Francka Cimermančič, Stopiče
  4. Zvonko Pirec, Pragersko
  5. Brigita Ašenbrener, Beltinci
  6. Robert in Marjeta Vinšek, Dravograd
  7. Sabina Masel Štembal, Ljubljana
  8. Olga Koroša, Murska Sobota
  9. Meta Kumer, Medvode
  10. Slavica Vidovič, Gorišnica

Pogled na vrt iz posebnega kotička, ki si ga je gospa Kermavner uredila za počitek in načrtovanje

Drugo uvrščeni okrasni vrt je vrt zakoncev Mire in Branka Božičnika

Ob zaključku nagradne igre smo predstavniki Semenarne in revije Moj lepi vrt podelili glavni dve nagradi - wellness vikend v Park hotelu Bohinj za 2 osebi ter kosilnico Bolens. Tako smo obiskali gospo Gabrijelo Kermavner iz Ljubljane ter družino Božičnik iz Boštanja.

Gospa Kermavner, zmagovalka nagradne igre, nas je popeljala po skrbno urejenem in barvno usklajenem okrasnem vrtu, ki se razprostira na veliki površini za hišo. Skladnost barv in rastlin, zanimive zasaditve, poseben kotiček na vrtu, ki si ga je gospa uredila za počitek in načrtovanje vrta ter številni dodatki in detajli kažejo o znanju in bogatih izkušnjah gospe Kermavner. Ob številnih vrstah dreves, grmovnic in cvetlic smo lahko opazili tudi majhen zelenjavni vrt, na katerem raste vsa zelenjava, ki jo gospa potrebuje gospodinjstvu. Zelo zanimivi, veliki in bogato poraščeni s plodovi so bili tudi veliki paradižniki, ki jih gospa Kermavner vzgaja v koritih in tako še sedaj, jeseni, krasijo teraso in dvorišče ob hiši ter ponujajo bogat pridelek.

Drugo uvrščeni okrasni vrt je vrt zakoncev Mire in Branka Božičnika. Ob sprehodu po stezicah okoli njune hiše in vrtne ute s teraso smo lahko občudovali različne zasaditve okrasnih rastlin in zelenjavni vrt. Vsak kotiček ob hiši in na vrtu je zasajen z različnimi vrstami rastlin, kjer prevladujejo predvsem cvetoče grmovnice in trajnice, ki s svojimi številnimi barvnimi odtenki dajejo domač in topel občutek. Gospod Božičnik nam je ponosno pokazal njegov zeliščni nasad in ponudil domače zeliščne in zdravilne napitke iz žajblja, rožmarina in timijana.

Vsem nagrajencem nagradne igre čestitamo za pogum in sodelovanje. Naj jih domači vrt navdušuje in nagradi s čudovitimi barvami, prijetnim vonjem in okusnimi pridelki.

Pojdi nazaj