&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Ptice so se približale vrtu, nahranimo jih

Pozimi, ko pritisne mraz in sneg pokrije naravo, se ptice začnejo približevati naseljem. Če jim postavimo ptičjo krmilnico in vanjo nastavimo hrano, se bodo zadrževale prav na našem vrtu in nas s svojimi živahnim obiskom, petjem in čudovitimi barvami razveseljevale celo zimo.

Kakšna naj bo krmilnica za ptice?

Krmilnica naj bo lesena, s streho, ki bo ščitila hrano pred dežjem in snegom. Naj bo dovolj velika, da bodo imele ptice dostop do hrane z vseh strani. Pomembno je tudi, da je obešena ali postavljena tako, da do nje ne morejo priti druge živali, na primer mačke.

Pomembna je pravilna izbira hrane

Pticam v krmilnico nastavimo sončnična semena ali mešanico različnih semen za zunanje ptice. V zadnjem času je na trgu tudi široka ponudba lojnih pogač za ptice, ki poleg loja vsebujejo tudi semena. Njihova prednost je v tem, da jih zelo enostavno ponudimo pticam. Lahko jih položimo v krmilnico, lahko pa jih obesimo tudi na drevesa, saj so nameščene v posebne mrežice ali lončke, ki omogočajo obešanje na različne predmete.
Različne ptice imajo rade različno hrano, zato ne pozabimo tudi na sadje, ki ga obožujejo kosi, drozgi in taščice.

V vrtnih centrih Kalia in drugih trgovinah za vrt in dom so na voljo različne oblike in velikosti lesenih krmilnic ter različna semena in lojne pogače za ptice Bonami.
Široko ponudbo kakovostnih semen in pogač za zunanje ptice si lahko ogledate tudi v prodajnem programu Semenarne Ljubljana.

Ne pozabimo, hranjenje ptic bo v veselje nam in v korist pticam.

Pojdi nazaj