&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Novosti Semenarne Ljubljana na sejmu Agra

Semenarna Ljubljana že tradicionalno na kmetijsko – živilskem sejmu AGRA predstavlja novosti na področju razvoja in žlahtnjenja lastnih in slovenskih avtohtonih sort semen, aktualno ponudbo ozimnih žit in drugih proizvodov ter novosti uveljavljenih blagovnih znamk Semenarna Ljubljana in Valentin.

Tako kot zadnjih nekaj let tudi letos svoj razstavni prostor dopolnjuje s prodajo trenutno aktualnih semen, pri čemer daje tokrat še posebno velik poudarek avtohtonim slovenskim sortam ter domači sorti semenskega česna Ptujski jesenski, ki jo tako profesionalni pridelovalci kot tudi vrtičkarji že komaj čakajo.  Med novostmi velja omeniti tudi linijo hibridnih semen Profi Semenarna Ljubljana in nova pametna gnojila Valentin Smart. S prodajo želi Semenarna obiskovalcem še bolj približati lastno mrežo prodajaln Kalia in Rodovita

Vzgojimo slovenski česenAvtohtone in udomačene slovenske sorte vrtnin

Semenarna Ljubljana prispeva velik delež k ohranjanju in razvoju slovenskih avtohtonih in udomačenih sort, med drugim čebule Ptujske rdeče in Belokranjke, Ptujskega česna, fižola Maslenca, solate Lede, zelja Ljubljanskega, ajde Darje, buče Slovenske golice in še mnogih drugih. Z žlahtnjenjem izboljšuje kakovost že obstoječih sort, širi izbor novih ter tako ponuja več možnosti pridelave slovenskim proizvajalcem in vrtičkarjem in s tem nenazadnje skrbi za ohranjanje slovenske kulturne dediščine. Na sejmu Agra predstavlja in prodaja avtohtone in tradicionalne sorte semen, med drugim tudi zelo iskani semenski česen Ptujski jesenski. Poleg avtohtonih sort se predstavljajo tudi druga kakovostna semena vrtnin za jesensko setev.

Profi setev profesionalnih semenProfesionalna hibridna semena od letos na voljo tudi vrtičkarjem

Letošnja novost v ponudbi semen vrtnin so hibridna semena Profi Semenarna Ljubljana, ki ponujajo priložnost za še večji in še kakovostnejši pridelek tudi vrtičkarjem. Nova linija hibridnih semen Profi navdušuje s pestrim izborom plodovk, kapusnic, solatnic in korenovk, ki so na sejmu Agra posebej predstavljene obiskovalcem.

Ozimna žitaNovosti in aktualne sorte ozimnih žit

Tradicionalno se na sejmu predstavlja tudi široka ponudba ozimnih žit, pri katerih Semenarna Ljubljana zagotavlja vrhunsko in preverjeno kakovost certificiranega semenskega materiala ter nudi strokovno svetovanje pri izboru. Tokrat bosta še posebej izpostavljeni dve novosti - ozimni ječmen Maxim in Malabar, predstavljene pa bodo tudi izbrane sorte ozimnih pšenic, med drugim pšenica Felix, Vulkan, Antonius, Euclide, Soissons, Garcia in Bastide.

Pametna gnojila Valentin Smart

V zadnjem času Semenarna Ljubljana razvija tudi nova gnojila, ki so pomembna dopolnitev semenski ponudbi. Tako na Sejmu Agra prvič predstavlja nova pametna gnojila Valentin Smart za rože in vrt, ki zaradi dovršene formule, EKO različice gnojila, hitre topnosti v vodi, edinstvenega pakiranja v vrečice ter enostavne in čiste uporabe, predstavljajo pomembno novost za slovenske vrtičkarje in ljubitelje lončnic ter drugih okrasnih rastlin.

 

Pojdi nazaj