&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

NOVOSTI 2017 iz Semenarne Ljubljana

   

Za vse željne po raziskovanju in preizkušanju novih sort, v Semenarni Ljubljana vsako leto pripravimo tudi izbor novosti. V asortima dodajamo sorte, ki smo jih prej preizkusili na selekcijsko-poskusnem centru na Ptuju v vegetacijskem poskusu. Izkazale so se za primerne sorte za naše rastne razmere.

Tako smo za letošnjo sezono pripravili nove sorte:

Cvetača Majorca

Težke in okusne bele rože!

Seme cvetače kali 8-12 dni. Raste v humozni, pognojeni zemlji, na sončni legi. Majorca je srednje pozna sorta (105-115 dni) z belimi okroglimi rožami. Rožo je potrebno senčiti

(rože prekrijemo z odlomljenimi listi, liste zvežemo nad rožo). Med cvetačo sadimo: solato, zeleno in sejemo redkvico.

Brokoli Premium Crop F1

Sredozemska vrtnina!

Seme brokolija kali 5-8 dni. Oblikuje sivo zeleno rožo (cvetni poganjki) že ca. 103 dni po presajanju. Ko odrežemo glavno rožo, se tvorijo manjše stranske. Ugodni sosedje brokoliju so: paradižnik, zelena, grah, nizek fižol, solata, endivija in por.

Redkvica Rudi

Zelo okusne, velike in sočne redkvice Rudi!

Seme redkvice kali 8-10 dni. Rudi je zgodnja sorta. Za rast potrebuje lahko, vlažno in prepustno zemljo, pognojeno s kompostom. Okusne in sočne redkvice so velike, okrogle, škrlatno rdeče barve. Solata kot vmesni posevek odvrača bolhače. Dobri sosedje so: kreša, fižol, paradižnik, špinača, zelje in korenje.

Kolerabica modra Blaro

Zelo okusen gomolj!

Seme kolerabice kali 6-10 dni. Za rast potrebuje vlažno zemljo, pognojeno z organskimi gnojili. Blaro je zgodnja sorta, dozori v 38-40 dneh po presajanju. Okusen gomolj je ploščato okrogel do okrogel in modro-vijoličast. Kolerabica je dobrodošla kot mašilo praznin in vmesni posevek. Dobri sosedje so: solata, fižol, zelena, redkvice, kumare.

-> Ponudba vseh novosti in pakiranj v letu 2017

Pojdi nazaj