&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Nove sorte dalij, petunij, verben, begonij, portulaka, sedumov in bacop

Plod dolgoletnega sodelovanja s profesionalnimi pridelovalci je bogata ponudba semen zelenjave in cvetlic, ki je v celoti prilagojena našim rastnim razmeram in potrebam trga. Sestavljajo jo sorte in hibridi različnih žlahtniteljev.

Profesionalno seme zelenjave ponujamo v Semenarnini srebrni vrečki, ki zagotavlja preverjen asortiment hibridov zelenjave po ugodnih cenah.

Ponudba semen in sejančkov cvetlic zajema paleto sort in hibridov, namenjenih pridelovalcem ne glede na usmerjenost njihove proizvodnje (enoletnice, balkonsko cvetje ali trajnice).

V letošnjem letu vam ponujamo številne novosti:

 • Petunija, imenovana Daybreak, prihaja iz Anglije, ekskluzivno za naš trg. Odlikujejo jo trajnost, veliki vinsko roza cvetovi, proizvedeni na kompaktni rastlini. Primerna za viseče posode, cveti celo poletje do prve zmrzali.
 • Novi viseči portulak Portulaca trailing, Duet Candy ali Duet golden sunrise. Portulak je rastlina, ki ljubi sonce in je zelo odporna na vročino. Nove sorte se odlikujejo predvsem po uniformnosti.
 • Zelo širok izbor sedumov za poletni program prodaje. Sedumi so zelo nezahtevni za vzgojo. Ponudba je sestavljena iz kompaktnega asortimenta. Barvna ponudba zajema barve od čokoladno rjave preko sive do barve limone.
 • Dvojni cvetovi verbene sorte Corsage, v rdeči, lila in marelični barvi.
 • Dvojni cvetovi petunije surfinije Dublet.
 • Rumena bacopa (Macerdonia Early yellow) ima privlačne, drobne, rumene cvetove in se zelo dobro razrašča.
 • Zelo uniformna serija dalij, ki zgodaj zacvetijo v bogati barvni paleti.
 • Priljubljene in zelo dobro poznane temno listne begonije semp. Cocktail in Senator.  Serija Cocktail je velika vrtna uspešnica, serija Senator je temno listna sestra zelenolistne serije Ambasador.
    
  Letošnje novosti bodo pritegnile pozornost in zanimanje še tako zahtevnih kupcev.

Poleg semena in sejančkov ponujamo tudi profesionalne substrate Brill, pakirane v vreče po 70 l ali v maxi bloku. Ponudba zajema tudi BIO substrate s certifikatom. Prav tako lahko pri nas naročite proizvodne lončke, transportne platoje in razne folije.

Katalog za profesionalne pridelovalce vrtnin in cvetlic.

Pojdi nazaj