&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

GIBANJE SVET, KI RASTE Z VAMI V ARBORETUMU V VOLČJEM POTOKU NAVDUŠIL MALE IN VELIKE UDELŽENCE ČAROBNEGA DNE

Družabno humanitarna prireditev Čarobni dan je v nedeljo v Arboretum Volčji Potok privabila kar 18.000 obiskovalcev iz cele Slovenije, predvsem družine z otroki, ki si želijo aktivno, kreativno in izobraževalno preživljati prosti čas.  Na zelenicah Arboretuma je potekalo preko 60 različnih ustvarjalnih in športnih delavnic, med njimi tudi odlično obiskana vrtnarska delavnica gibanja Svet, ki raste z vami.  

Na delavnici Gibanja Svet, ki raste z vami so otroci skupaj s starši, starimi starši in vrtnarskima moderatorkama posadili čebulico tulipana ali posejali seme fižola in graha. Svoj mali čarobni vrt pa nato odnesli domov. Skozi preproste nasvete moderatork so spoznavali pomen in enostavnost vrtnarjenja na gredicah in v posodah na balkonih, terasah ali celo na okenski polici. Delavnica je majhnim in velikim vrtnarskim navdušencem ponudila čarobno vrtnarsko vzdušje, svetovalne brošurice in presenečenja.

Gibanje za promocijo vrtnarjenja Svet, ki raste z vami z delavnicami, kot je bila na Čarobnem dnevu, dopolnjuje svojo aktivno vlogo v projektu EKO ŠOLE, skozi katerega se zavzema za širitev ideje o vrtnarjenju na vseh razpoložljivih površinah ter o pomenu pridelave lastne zdrave hrane že med učenci osnovnih šol.

Pojdi nazaj