&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Dolenjska dobila velik, sodoben vrtni center

Semenarna Ljubljana je na slovenskem prostoru znana po 100-letni tradiciji, bogati zgodovini, kakovostni ponudbi in nenehnemu razvoju na področju pridelave in dodelave semena. V vseh teh letih je doma in v tujini razvila tudi široko mrežo maloprodajnih enot KALIA. Semenarna Ljubljana je iz pretežno semenskega prodajnega asortimana izoblikovala ponudbo sodobnega vrtnega centra kamor pridejo kupci ne le po nakupih, ampak tudi po prijetno doživetje in ideje kako z rastlinami urediti bivalne prostore v duhu sodobnih modnih trendov.

Podjetje uspešno uresničuje cilje poslovne strategije, širitve maloprodajne mreže KALIA na slovenskem trgu kot tudi na tujih trgih: Madžarska, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Kosovo.

V sredo, 11. aprila 2007, ob 11. uri, pa je SEMENARNA Ljubljana uradno odprla vrata še enega, največjega vrtnega centra KALIA na Dolenjskem, natančneje v Veliki Bučni vasi 3b, Novo mesto. Vrtni center obsega 1.774 m2 prodajnih površin in ima 65 parkirnih mest. Vrednost investicije je 2 mio EUR. Objekt je projektiral arhitekt Dejan Skrt, Arhitekton, d.o.o. iz Novega mesta. Glavni izvajalec je podjetje CGP, d.d., Novo mesto, gradnja je potekala 5 mesecev.

S pridobitvijo novega vrtnega centra obsega lastna maloprodajna mreža 35 enot KALIA po vsej Sloveniji: 6 vrtnih centrov KALIA tipa A, 6 vrtnih centrov KALIA tipa B (manjši), 14 prodajaln KALIA in 9 butikov cvetlic KALIA. Različni tipi maloprodajnih enot Kalia se med seboj razlikujejo glede na prodajni asortiman.

Vrtni center je zasnovan po konceptu že obstoječih vrtnih centrov Kalia. Svoje kupce bomo razvajali v prijetnem prodajnem okolju, s pestro ter skrbno izbrano ponudbo izdelkov za vrtičkarje, vrtnarje, male kmete, kmetovalce, sadjarje in vinogradnike ter ljubitelje malih živali pa tudi vse, ki želijo urediti dom ali pa izbrati lepo darilo za svoje najdražje.

Prisotne je v imenu SEMENARNE Ljubljana ter dveh največjih lastnikov podjetja (Marchiorelli Italija in KD Group) nagovoril direktor, g. Anton Prašnikar. V svojem govoru se je med drugim zahvalil tudi lokalni skupnosti ter vsem dosedanjim kupcem ter prebivalcem celotne dolenjske regije, ki so podjetju omogočili otvoritev novega vrtnega centra. Direktorica fitosanitarne uprave RS, mag. Katarina Groznik, je kot predstavnica Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poudarila pomen, ki ga ima podjetje SEMENARNA Ljubljana, s svojo dolgoletno tradicijo, na slovenskem prostoru za sožitje med naravo in človekom.

Slavnostni otvoritelj, novomeški župan, g. Alojz Muhič pa je omenil, da je Novo mesto v zadnjih nekaj letih korenito spremenilo svojo podobo, zrasla so nova nakupovalna in zabaviščna središča. Pozdravil je prihod vrtnega centra KALIA kot novega, kakovostnega in zaupanja vrednega ponudnika.

Za zabavo in prijetno vzdušje je poskrbel ansambel Lojzeta Slaka, za presenečenje pa so poskrbeli padalci iz Aerokluba Novo mesto, ki so tik pred prerezom traku skočili z aviona in poskrbeli za atraktivni zaključek slavnostnega dogodka. Na dan otvoritve so za svoje kupce pripravili poseben, otvoritveni popust, in sicer do -50% pri nakupu vseh sadik in lončnic. Z obiskom so zelo zadovoljni, saj se je na dan otvoritve udeležilo preko 3.000 obiskovalcev.

Sedaj bomo tudi na Dolenjskem svoje stranke razvajali s prijetnim prodajnim okoljem in pestro ponudbo saj je kupcem na voljo zelo raznolika ponudba: semena in sadike vrtnin in cvetlic ter zelišč, okrasne čebulice, vrtnice, čebulček, različne lončnice, okrasno grmičevje in sadike sadnega drevja, semena poljščin, semenski krompir in mešanice okrasnih trat. V vrtnem centru KALIA bo vedno pestra izbira okrasnih loncev in cvetličnih korit, vrtnega orodja, škropilnic, zalivalk, plastenikov, folij, agrokoprene, posod za kmetovanje in seveda tudi sredstev za varstvo rastlin. Seveda ne bo manjkala zanimiva izbira organskih in mineralnih gnojil, substratov ter šote. Ljubitelji živali bodo lahko našli tudi novega hišnega ljubljenčka ter hrano in opremo zanj. Poseben prostor je namenjen dekorativnemu programu, kjer vam bodo darilo aranžirali. Naročite lahko aranžmaje za pogrebne svečanosti in druge vsakdanje ali praznične priložnosti, kot so rojstni dnevi ali pa poroka, po vašem okusu. Vsak dan bodo na voljo strokovnjaki (vrtnarski in kmetijski tehniki, cvetličarji in agronomi), ki znajo svetovati pri nakupu.

Posebnost tega vrtnega centra KALIA pa je vinarski kotiček, kjer boste v ponudbi našli vso potrebno kletarsko opremo in enološka sredstva. V kratkem bodo opravljali tudi osnovne analize vina, kot so: meritve žvepla v vinu, meritve titracijskih kislin, alkohola, pH vrednosti, .... Enkrat tedensko bo z nasveti na voljo tudi priznani strokovnjak za vinarstvo.

Valentina Škrabl, Vodja projektov za tržno komuniciranje

Pojdi nazaj