&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

DAN POLJA Semenarne Ljubljana

Na kmetiji Valterja Gomboca v Gornjih Slavečih na Goričkem je v torek, 4. oktobra, potekal centralni DAN POLJA Semenarne. Na srečanju kmetovalcev in partnerjev Semenarne iz vse Slovenije, se je zbralo rekordno število obiskovalcev. Na ogled so bili hibridi koruze RAGT, ki so v Semenarnini redni prodaji. Kljub slabemu vremenu pa smo opravili žetev in tehtanje letošnjega pridelka. Rezultati bodo znani v kratkem in jih bomo objavili.

Že tretje leto smo podelili zahvale za organizacijo in izvedbo poskusov, letos prvič pa tudi zahvalo za uspešno prodajo v letu 2016 in za najboljšega novega kupca semenske koruze.

Poleg hibridov koruze so naši strokovnjaki predstavili še aktualni prodajni program Semenarne s poudarkom na ozimnih žitih, podjetje Agrochem je predstavilo mineralna gnojila KAPPA, podjetje BASF pa je predstavilo še svoj prodajni program.

Direktor Semenarne Ljubljana, Aleš Šabeder, je uvodoma pozdravil vse prisotne, pridružili so se mu tudi župan občine Kuzma, Jožef Škalič, s strani Zadružne zveze Slovenije nas je nagovoril direktor Bogdan Štepec, s strani gostiteljev pa gospodar kmetije, Valter Gomboc.

Pojdi nazaj