&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

DAN ODPRTIH VRAT SEMENARNE LJUBLJANA

Vas zanima, kako je videti največji slovenski vrt? Vrt, na katerem so posejane vse vrtnine, cvetlice in zelišča, ki jih najdete v semenskih vrečicah Semenarne Ljubljana?

V Semenarni Ljubljana vsako leto na Selekcijsko poskusnem centru na Ptuju posejemo  vrtnine, cvetlice in dišavnice, ki jih tržimo v naših semenskih vrečkah. Prav tako posejemo nekatere travne mešanice, poljščine, krompir, koruzo in žita.

Vabimo vas, da nas obiščete na našem poskusnem centru na Ptuju.

DAN ODPRTIH VRAT 
bo v petek, 10., in soboto, 11. julija 2015, na Selekcijso-poskusnem centru Ptuj, ob dravi 5a, 2250 Ptuj. Vodeni ogledi bodo ob 9:00, 12:00 in 17:00.

Na ogled bo preko 800 vzorcev; med njimi bodo vse vrtnine, cvetlice in zelišča, vzgojena
iz semena, ki je na voljo v semenskih vrečicah Semenarna Ljubljana in Valentin, s poudarkom na avtohtonih in udomačenih sortah. Predstavljena bodo tudi nova zelišča: ameriški slamnik, korejska meta, poprova meta, mačja meta, drobnolistna grška bazilika, limonska bazilika, črna kumina, ricinus, pegasti badelj, žajbelj, perila in druga. Ogledali si bomo tudi različne parkovne trate, posevke krmnih trav in travno-deteljnih mešanic ter ostalih krmnih poljščin, poskusno polje ozimnih in jarih žit ter sortni poskus krompirja.

Poleg organiziranega ogleda boste lahko za nasvete o setvi in negi povprašali strokovnjake Semenarne Ljubljana. Predstavili vam bodo tudi naša dolgoletna
prizadevanja za izboljšave in razvoj novih sort.

Za strokovne in praktične nasvete vam bo na voljo tudi priznana strokovnjakinja Miša Pušenjak.

Z željo, da bi se na Ptuju srečali, vas lepo pozdravljamo.

Semenarna Ljubljana, d. d.

Naše seme - vaš uspeh!

Pojdi nazaj