&npsp;  
KONTAKT

Semenarna Ljubljana, d.o.o.
Dolenjska cesta 242
1000 Ljubljana, SLOVENIJA - EU
T: +386 (0)1 475 92 00

 

Semenarna Ljubljana - SI / Aktualno / Semenarna Ljubljana - Članek

Dan vrta in polja na Selekcijsko-poskusnem centru na Ptuju

Semenarna Ljubljana je konec junija na svojem Selekcijsko-poskusnem centru na Ptuju organizirala Dneva vrta in polja za zaposlene in poslovne partnerje.  Da sta bila dneva zanimiva in uspešna, so v  prvi vrsti poskrbeli Semenarnini strokovnjaki. Ti so udeležencem predstavili številne novosti in jim približali značilnosti in posebnosti posameznih vrtnin, cvetlic in poljščin, ki jih Semenarna trži pod blagovnima znamkama Semenarna Ljubljana in Valentin. Svoje so prispevali tudi udeleženci, ki so se v velikem številu odzvali vabilu na oba dogodka.

 

V obeh dneh so bili na ogled posevki preko 300 različnih vrst vrtnin, cvetlic in zelišč, ki so se že kazali v svoji polni velikosti, čudovitih barvah in nekateri tudi že s prvimi pomladanskimi plodovi. Predstavljene so bile različne parkovne trate, posevki krmnih trav in travno-deteljnih mešanic ter ostalih krmnih poljščin. Zanimivo je bilo videti tudi polje ozimnih in jarih žit ter sortni poskus krompirja. Ogled je bil podprt tudi s predavanji Semenarninih strokovnjakov za različna področja.

Konec septembra Semenarna načrtuje nov dogodek na Selekcijsko-poskusnem centru na Ptuju, tj. Dan krompirja. Takrat bodo na ogled vse obstoječe in nove sorte semenskega krompirja, ki jih bo Semenarna v prihodnje tržila. Predavali bodo domači strokovnjaki.

Semenarna Ljubljana z uspešnim semenarjenjem domačih in tujih sort že dobro stoletje gradi zaupanje med domačimi in tujimi potrošniki semen. Na vrtu Selekcijskega centra na Ptuju vsako leto ozelenijo ogledni nasadi večletnih okrasnih in krmnih trav, detelj, začimbnic, dišavnic in cvetlic, vsako leto znova pa zasejemo tudi številne enoletne vrtnine in poljščine domačega in tujega izvora.

 

Pojdi nazaj